Over mij

Wie ben ik

Ik ben Annemieke Deenen en ik ben sinds 2000 actief als onderwijskundige. Ik vind leren en de menselijke geest enorm boeiend en ga uit van een groeimindset. Menselijke capaciteiten liggen immers niet vast, maar kunnen ontwikkeld worden.

Ik help organisaties op het gebied van opleidingen en content management. Ik omarm nieuwe technologieën en onderzoek graag nieuwe mogelijkheden hiervan. Scrummend leren, e-learning, (L)CMS, video, tablets en smartphones, simulaties etc. Ik heb een passie voor techniek en ICT, maar nieuwsgierig als ik ben, vind ik eigenlijk alles interessant.

> lees verder

Mijn missie

Ieder jaar worden er miljoenen verspild aan opleidingen die niet werken. Dat komt doordat onze manier van opleiden niet meer van deze tijd is. Onze opleidingen stammen nog uit de tijd dat naslagwerken schaars waren en je dus alles uit het hoofd moest leren. Wist je dat veel opleidingsmethodieken nog stammen uit de tijd van onze opa’s en oma’s? Iedereen erkent dat de tijden zijn veranderd, waarom zijn opleidingen dat dan niet?

> lees verder

Mijn aanpak

De huidige manier van opleiden werkt niet meer. Die stamt nog uit de tijd dat er weinig naslagwerken waren en je alles uit het hoofd moest weten. Maar dat is niet meer, de tijden zijn veranderd. Kennis en kunde zijn gratis en voor iedereen toegankelijk en veranderen sneller dan ooit. Hiervoor verandert ook de rol van opleidingen, opleidingen krijgen een andere vorm en een doel. Hierdoor hebben we ook een andere aanpak nodig:

  • Focus op de juiste parate kennis
  • Werk met twee-traps leerdoelen
  • Integreer naslagwerken in de opleiding

> lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *