Poll: hoe zie jouw ideale opleiding eruit?

Surrealisme

“Stel dat alles kan. Echt alles, er zijn geen belemmeringen, alleen die van je eigen fantasie. Hoe zou jouw ideale opleiding er dan uitzien?”

Een heerlijke lunch

Deze vraag heb ik voorgelegd aan een groot aantal mensen en ik verwachte de meest onverwachte en onmogelijke antwoorden, echt droomplaatjes. Trainingen op de maan, automatische downloads in je hoofd, toveren. Maar niets van dat alles. “Een tweedaagse training op een schitterende locatie lijkt mij ideaal. Een groep van acht personen van gelijk niveau en met dezelfde voorkennis en behoefte, zodat ik op mijn niveau training krijg. Oja, en een heerlijke lunch natuurlijk.” Daar kwamen de antwoorden zo ongeveer op neer. Niets mis mee natuurlijk, maar ziet een ideale training er voor de meeste mensen inderdaad zo uit als alles kan?

Een vliegende school

Kinderen denken er in ieder geval heel anders over. Als je hen vraagt hoe hun ideale school eruit ziet, dan krijg je een enorme smile. “Ik tover dan gewoon alle goede antwoorden tevoorschijn. Ik maak een vliegende school, zodat ik tussendoor even naar de Efteling kan, dat is veel minder saai. Dan mag ik in de klas gamen en hoef ik nooit meer stil op mijn stoel te zitten. Ik stop gewoon een chip in mijn hoofd en dan weet ik meteen alles en hoef ik niet meer naar school.” En zo kan ik nog wel even doorgaan, de fantasie was eindeloos. Heerlijk.

Jouw ideale opleiding: laat het me weten

Ik ben heel benieuwd hoe jouw ideale opleiding eruit ziet, als alles kan en alles mag. Echt alles. Hoe zou jij willen leren? Of zou je dan juist niet meer willen leren, maar ‘gewoon altijd alles weten en kunnen’? Laat je fantasie de vrije loop en laat je niet belemmeren.

Ik ga graag onmogelijk lijkende uitdagingen aan, verleg graag grenzen. Laat me weten hoe jouw ideale opleiding eruit ziet en ik ga proberen er werkelijkheid van te maken. Kom maar op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *