Risicoprofiel staat online

Risicoprofiel voorbeeldNa maanden van voorbereiding hebben we deze week het risicoprofiel online gezet. Dit is het eerste tastbare resultaat van Wetgeving voor Bedrijven, een van de initiatieven waar ik mee bezig ben. Een groep proefpersonen is het risicoprofiel druk aan het testen en de eerste resultaten druppelen op dit moment binnen. Spannend.

Het idee is dat bedrijven binnen in enkele minuten in één oogopslag kunnen zien welke risico’s ze lopen en welke acties ze moeten ondernemen om aan de geldende wetgeving moet voldoen. Denk hierbij aan dingen als brandgevaar, CE-markering, BHV en risicovolle werkzaamheden. Op dit moment is het risicoprofiel nog vooral gericht op technische bedrijven, maar dit breiden we op termijn uit naar andere branches.

Ik heb hierbij lekker kunnen proeftuinen met mijn ideeën over opleiding en informatievoorziening, zaken waarvan ik vind dat die hand in hand moeten gaan. Zo heb ik een aantal instructievideo’s en procedures gemaakt en de komende weken breiden we dit onder meer uit met trainingen (waarbij je dus geen nutteloze feiten hoeft te stampen) en webinars (die je altijd nog weer terug kunt kijken).

Nieuwsgierig? Voel je vrij om ook een risicoprofiel aan te maken. Het kost niets, alleen enkele minuten van je tijd. Ik hoor graag wat je ervan vindt en of je nog suggesties hebt voor verbetering.

Op zoek

Ook zin om mee te doen? Op dit moment ben ik druk op zoek naar ondernemers/zzp-ers die op een of andere manier te maken hebben (veiligheids-)wetgeving en die geïnteresseerd zijn in leads. Dus ben je zo iemand of ken je zo iemand? Aarzel dan niet en bel of mail me direct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *